Kinderboerderij Montfoort

Montfoortse kinder­boerde­rij valt in de prijzen

Overgenomen uit Zenderstreeknieuws van ma 24 jan 2022, 14:28. Auteur Paul van den Dungen

MONTFOORT. De Stichting Kinderboerderij Montfoort kreeg vrijdagmiddag bezoek van een afvaardiging van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). En kreeg een bedrag van 1000 euro overhandigd.

Terwijl de fazant, de eenden en ander kleinvee duidelijk van zich laat horen krijgt beheerder Dirk de Jong uit handen van Ferdinand Hoogewoud van de de KNHM Foundation een cheque van 1000 euro en een schildje van Kern met Pit. De campagne daagt bewonersinitiatieven uit om binnen een jaar een idee voor de verbetering van de buurt te realiseren. Hebben ze eenmaal hun doel bereikt, dan ontvangt het initiatief 1000 euro. De kinderboerderij viel echter net buiten de provinciale hoofdprijs, die werd gewonnen door de Buurtpluktuin Nieuwegein.
De kinderboerderij heeft dit jaar voor het project van Kern met Pit een wandelroute uitgezet die voert door het Stadspark. Op een aantal bomen staat een QR-code die mensen met hun telefoon kunnen scannen. Dan wordt meteen zichtbaar welke boom dat is en eventueel welk fruit hij draagt. ‘’Het is met dit initiatief dat wij de prijs hebben gewonnen. Het mooie schildje van Kern met Pit zullen we binnenkort ophangen.’’
Dirk de Jong is blij en dankbaar dat de Montfoortse kinderboerderij nog steeds zo’n aantrekkingskracht heeft op kinderen en volwassenen. “Wij doen er alles aan om dit zo te houden. Bezoekers zijn altijd welkom en kunnen dan met al hun vragen hier terecht. De kinderboerderij is van en voor Montfoort. Het zijn John Verhoeven en Paul Duyvesteyn die de website voor de kinderboerderij hebben gemaakt. Een hele klus, maar hij is echt mooi geworden. De site laat overduidelijk zien wat de kinderboerderij is en hoe die met een groot aantal vrijwilligers wordt beheerd.’’
Hendrik Jan Roozenboom en Isa Fiege zijn met grote regelmaat op de kinderboerderij te vinden. Zij maken de hokken schoon, bezemen de boel netjes aan, verzorgen de pony’s en verder alles wat er op hun pad komt. Ze zijn niet bang voor vieze handen. Maar er zijn nog tal van andere vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken, reparaties verrichten of anderszins hun diensten aanbieden. Een aantal daarvan was ook bij de prijsuitreiking aanwezig.